top of page

Met God in het midden.

En iemand die alleen is kan zich niet verdedigen wanneer hij aangevallen wordt, maar met zijn tweeën houd je stand. Een koord dat uit drie strengen is gevlochten, is niet snel stuk te trekken. Prediker 4:12


God centraal stellen in de relatie tussen man en vrouw, houdt de duivel en zijn werken buiten de deur.


Als je in God gelooft, weet je ook dat de duivel (en zijn demonen) bestaat. Alleen hoe hij werkt, zijn plannen, zijn sluwheid wordt vaak onderschat. Dat hij niet komt met rode hoorns op zijn hoofd en een hoop geschreeuw, is je misschien nog onbekend.

 

De vloek van gebroken gezinnen is niet iets wat van God komt. Maar is van onze onzichtbare vijand. Het gezin is een heilig verbond voor God, in staat om grootse dingen te doen.

 

Dit krachtenveld van satan wat heerst in en rondom gebroken gezinnen gaat vaak van generatie op generatie. Dat is niet voor niks. Niet alleen omdat mensen vaak het gedrag van hun ouders kopiëren maar ook omdat demonische krachten al een ingang bij je hebben (familielijn).


Dat is iets waar je geestelijk mee belast bent. Er is dan niet veel voor nodig om het patroon van een gebroken gezin/huwelijk en verdeeldheid te doen herhalen.


Let op. Satan verblind en zal er alles aan doen om je weg te houden bij God. Het verblinden voor het koninkrijk van God en je bij hem weg houden is een tactiek. Want hij weet zolang je niet voor het koninkrijk van God kiest, kan hij invloed blijven uitoefenen en je in zijn greep houden. God zal zijn best doen om je te bereiken maar moet jouw vrije wil accepteren. Zelfs als deze tegen het plan van God in gaat voor jouw leven.

 

Het heilig verbond tussen man en vrouw is één van de krachtigste wapens voor het Koninkrijk van God. In staat om wonderen te doen. Daarom richt Satan zijn pijlen op deze.


Om deze geestelijke aanvallen te kunnen weren, zijn er drie nodig. God, de man en de vrouw.


Dat wat door God bij elkaar is geplaatst zal worden aangevallen. Dat is één ding wat zeker is. Dit kan op allerlei manieren. Wanneer een partner belast is dan zit bij deze persoon een ingang. En zullen de aanvallen via deze persoon plaatsvinden. Maar ook wanneer één van de twee niet écht voor God kiest, ligt deze prooi voor de vijand. Met alle gevolgen van dien.


Daarom zal een man zijn vader en zijn moeder verlaten en zich aan zijn vrouw hechten; en zij zullen tot één vlees zijn. (Genesis 2:24)


En iemand die alleen is kan zich niet verdedigen wanneer hij aangevallen wordt, maar met zijn tweeën houd je stand. Een koord dat uit drie strengen is gevlochten, is niet snel stuk te trekken. Prediker 4:12Recente blogposts

Alles weergeven

Keuzes leren maken

Wat ik hieronder omschrijf komt uit het boek van Nikolaas Sintobin, "vertrouw op je gevoel, keuzes leren maken met Ignatius van Loyola". Als christen ziet hij hoe de duivel onze gevoelswereld probeert

En toen was ie boos.

Als je je vijand niet kent en blind bent voor het donker dan zal je de geestelijke strijd niet winnen. Naast de fysieke, waarneembare wereld, is er een geestelijke wereld. Deze kun je niet direct waar

Σχόλια


bottom of page